De Beste Pedicuremotor voor Pedicures

U heeft besloten dat u een pedicuremotor nodig heeft voor uw werk als pedicure, maar u weet niet zeker welke pedicure motor het beste bij uw werk past.

Om u een helpende hand te bieden hebben we deze korte handleiding geschreven om u te kunnen adviseren welke pedicuremotor aan uw eisen voldoet.

Om erachter te komen welke pedicuremotor het beste bij uw werkzaamheden past, gaan we samen door de volgende vragen,

 1. Werkt u part-time of full-time als pedicure?
 2. Werkt u als ambulante pedicure of vanaf een vaste locatie?
 3. Werkt u met droogtechniek, stofafzuiging of nattechniek?

Het beantwoorden van deze vragen maakt het bepalen van de geschikte pedicuremotor heel eenvoudig.

Aan de slag!

Geen professional? Lees hier welke pedicuremotor u het best kan kopen voor thuisgebruik.

1. Part-time of full-time pedicure

Als u een student of beginnende professional bent, of als u een back-upmachine nodig heeft, dan zal u waarschijnlijk niet meer dan 20 uur per week gebruik maken van uw elektrische nagelfrees. Krachtige pedicure motoren zijn zeer geschikt voor gebruik, maar ook duurder in aanschaf.

Part-time

Als u denkt dat u uw pedicure motor niet meer dan 20 uur per week (of meer dan 4 uur per dag) nodig heeft. Dan kunt u prima werken met een van de droogtechniek pedicuremotoren of een van de goedkoper geprijsde nattechniek nagelfrezen.

De volgende pedicuremotoren zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. Saeyang Marathon Mighty
 2. PodoMonium ManiMonium
 3. Saeyang Marathon N7

Full-time

Als u een fulltime professional bent, een machine in uw pedicure salon moet vervangen of een upgrade nodig heeft, kies dan voor een kwalitatief hoogwaardige pedicuremotor.

Hoogwaardige pedicure motoren zijn geschikt voor zware werkzaamheden, draaien met hogere snelheden en zijn duurzamer in gebruik.

Als u denkt dat u uw nagelfrees meer dan 20 uur per week (of meer dan 4 uur per dag) nodig heeft, kijk dan naar de pedicuremotoren met stofafzuiging of een van de nattechniek pedicure motoren van de hogere prijsklasse.

De volgende pedicuremotoren zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. PodoMonium EcoMonium
 2. Promed 5040SX
 3. Saeyang Marathon Multi 600

2. Ambulant werken of eigen salon

Ambulante pedicure

Als u mobiel werkt of van plan bent om dit te gaan doen, dan wilt u waarschijnlijk geen zware, grote pedicure motor meenemen.

Het uitvoeren van een behandeling bij de cliënt thuis betekent dat u uw pedicuremotor moet verplaatsen en regelmatig moet optillen.

Dus als u denkt dat u een machine nodig heeft voor mobiele werkzaamheden, dan bent u beter af met een kleinere, lichtere en draagbare pedicuremotor of een droogtechniek nagelfrees.

De volgende nagelfrezen zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. PodoMonium ManiMonium
 2. PodoMonium EcoMonium Plus
 3. Saeyang Marathon Handy 700

Vaste locatie of eigen pedicure salon

Als u uw eigen salon heeft of thuis werkt, heeft u niet specifiek een kleine, lichtgewicht pedicuremotor nodig.

Vanaf een vaste locatie werken betekent dat u de pedicure motor niet hoeft te verplaatsen; kies dan voor een pedicuremotor met stofafzuiging of een pedicuremotor met nattechniek.

De volgende elektrische nagelfrezen zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. PodoMonium Duster
 2. PodoMonium Wizzle
 3. Activ Magic Pedi Lux

3. Pedicuremotor met droogtechniek, stofafzuiging of nattechniek

Voor de beginners kan dit een ontmoedigende vraag zijn. Zeker als u niet weet wat werken met de verschillende technieken inhoudt.

Maakt u zich geen zorgen, we leggen het hieronder uit wat de verschillen zijn.

Droogtechniek pedicuremotor

Een droogtechniek pedicuremotor is de eenvoudigste van de 3 technieken; een pedicuremotor die met een traploos regelbaar toerental werkt.

Pedicuremotoren met droogtechniek zijn vaak klein en goedkoper in aanschaf dan pedicuremotoren met stofafzuiging of nattechniek.

Wat droogtechniek pedicuremotoren niet doen is voorkomen dat nagel- en huidstof het werkoppervlak vervuilen en de nagels en huid afkoelen tijdens de behandeling. Om oververhitting en ongemak te voorkomen, moet de pedicure vaak wisselen van nagel of huiddeel tijdens de behandeling.

De volgende machines zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. PodoMonium ManiMonium
 2. Saeyang Marathon Multi 600
 3. Saeyang Marathon N7

Nattechniek pedicuremotor

Pedicuremotoren draaien met hoge snelheden om vlot resultaat te leveren. Een hoge rotatie zorgt er echter ook voor dat de nagels of huid van de klant verhit raken, wat voor de klant ongemakkelijk kan zijn.

In tegenstelling tot droogtechniek en stofafzuiging pedicuremotoren zorgen nattechniek pedicuremotoren ervoor dat de nagels en huid van de klant tijdens de behandeling koel blijven door ze te besproeien met koelvloeistof of water.

Nattechniek pedicuremotoren zijn duurder in aanschaf dan droogtechnie pedicuremotoren, maar vergroten zeker het comfort van de klant.

De volgende machines zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. PodoMonium EcoMonium
 2. Promed 5040SX
 3. PodoMonium Dolphin

Pedicuremotor met stofafzuiging

Pedicuremotoren met stofafzuiging zijn in principe droogtechniek pedicuremotoren voorzien van een stofzuigmachine in het handstuk.

Droog werken produceert nagel en huidstof. Stof dat in de lucht zweeft voordat het uiteindelijk op het werkblad komt te liggen. De stofzuigmachine in het handstuk verzamelt tijdens de behandeling onmiddellijk al het stof en houdt zo het werkblad hygiënisch.

Nagelfrezen met stofafzuiging zijn duurder in aanschaf dan droogtechniek pedicure motoren, maar voegen absoluut een hoger niveau van hygiëne en gemak toe aan uw werkzaamheden.

De volgende pedicuremotoren zouden bij uw werkzaamheden passen:

 1. PodoMonium Jimbo
 2. PodoMonium Duster
 3. Activ Magic Pedi Lux

Conclusie

Voordat u een pedicuremotor aanschaft voor uw werk als pedicure, stel u zelf de volgende 3 vragen: 1) werkt u part-time of full-time, 2) werkt u ambulant of vanaf een vaste locatie, en 3) wilt u met droogtechniek, nattechniek of met stofafzuiging werken.

Part-timers kunnen aan de slag met een droogtechniek of goedkoper geprijsde nattechniek, terwijl full-timers beter een zwaarder type nattechniek of motor met stofafzuiging kunnen kiezen uit het hogere prijsklassement.

Ambulante pedicures kunnen het beste een kleine en lichte droogtechniek nagelfrees of pedicuremotor met batterij kiezen, terwijl pedicures met een eigen salon minder rekening hoeven te houden met gewicht, grootte en draagbaarheid.

De keuze voor techniek ligt aan wat voor service u wilt bieden. Over het algemeen wordt professionele pedicures aangeraden om met stofafzuiging of met nattechniek te werken. Dit maakt behandelingen prettiger voor zowel uw klant als uzelf omdat de behandelruimte schoon blijft, en in het geval van nattechniek, u langer door kan werken.