De Beste Pedicuremotor voor Thuisgebruik

U wilt een pedicuremotor aanschaffen voor eigen gebruik. U heeft namelijk last van eeltvorming, kalknagels of kan gewoonweg niet goed bij uw eigen voeten. Het handmatig vijlen kost veel tijd en moeite, dus u wilt elektrisch gaan vijlen met een nagelfrees. Hartstikke goed! Met de juiste pedicuremotor kunt u uw voetproblemen te lijf.

Een pedicure uitvoeren bij uzelf kan zeer gemakkelijk met een pedicuremotor, maar welke pedicure motor moet u nu kiezen voor eigen gebruik? Er zijn zoveel verschillende motoren beschikbaar.

In de 10 jaar dat wij actief zijn in de pedicure sector hebben wij honderden klanten bijgestaan in hun keuze. Regelmatig krijgen wij de vraag welke pedicuremotor een thuisgebruiker nu het beste kan aanschaffen hebben wij dit artikel geschreven. Om zo iedere privégebruiker bij te staan in zijn of haar keuze voor een elektrische nagelvijl.

Professionele pedicures hebben vaak grote en sterke nagelfrezen om hun klanten te behelpen. U bent echter geen professionele pedicure, maar wilt slechts de luxe van een pedicure in huis halen door het aankopen van een pedicuremotor.

Na het lezen van dit artikel weet u welk type nagelfrezen er zijn en welke functionaliteiten wel en niet van belang zijn voor thuisgebruikers. Zodoende leert u welke pedicure motor past bij uw eisen en voorkomt u een miskoop.

Type Pedicuremotoren

Er bestaan 3 verschillende type pedicuremotoren,

  1. Droogtechniek pedicuremotoren
  2. Nattechniek pedicuremotoren
  3. Stofafzuiging pedicuremotoren

Tenzij u last heeft van hardnekkige eeltgroei kan u als privé gebruiker de laatste 2 links laten liggen. Dit zijn ook de duurdere modellen, dus het is ook beter voor de portemonnee!

Nattechniek pedicure motoren spuiten tijdens het draaien water op de huid en nagels. Dit heeft een verkoelend effect voor de voeten; zodoende kan u langer doorgaan met het vijlen van dezelfde plek.

Stofafzuiging pedicuremotoren zijn elektrische nagelfrezen met ingebouwde stofafzuiging. Eigenlijk is een motor met stofafzuiging gewoon een pedicuremotor met ingebouwde stofzuiger! De stofzuiger zuigt al het nagel- en huid vuil direct op.

Droogtechniek is het simpelst én ook het meest voordelig in aanschaf. Droogtechniek pedicuremotoren bestaan gewoonweg uit een bedieningspaneel en een handstuk. Geen afzuiging en geen verkoelend water. Maar als thuisgebruiker kunt u er prima mee aan de slag.

Bekijk ons droogtechniek assortiment

Waar moet u nog meer op letten?

Twee technische specificaties die van belang zijn,

  1. Rotaties Per Minuut (r.p.m.)
  2. Freesvermogen

Rotaties Per Minuut (RPM)

Het aantal RPM van een motor geeft aan hoeveel rotaties per minuut de frees maximaal kan draaien. Hoe sneller de frees draait, hoe eerder u klaar bent.

Maar, een hoog maximaal RPM betekent ook dat het handstuk van de pedicuremotor van goede kwaliteit moet zijn. Het draaimechaniek heeft op hogere rotatie meer te verduren. Dit merkt u dan ook in de aanschafprijs.

Voor privé gebruik is een pedicuremotor met 20.000 tot 30.000 maximale RPM een prima aantal. Dit aantal is ruim voldoende voor een goede behandeling in een redelijk tijd. En motoren met 20 to 30 duizend toeren per minuut zijn ook prettiger voor de portemonnee!

Freesvermogen

Het freesvermogen van een pedicuremotor geeft aan hoeveel kracht de motor heeft. Als u last heeft van hardnekkige eeltvorming of grove nagels, dan kunt u beter een pedicuremotor kiezen met meer vermogen.

Het freesvermogen van een pedicure motor wordt in het algemeen gegeven in Watt (W). Een pedicuremotor met freesvermogen tussen de 25W en 50W is meer dan prima voor thuisgebruik.

Conclusie

De gemiddelde thuisgebruiker zal zijn of haar voetproblemen prima kunnen aanpakken met een droogtechniek pedicuremotor. Een pedicure motor met maximaal 20.000 of 30.000 RPM en een freesvermogen van 25W tot 50W.

Alledrie de onderstaande motoren voldoen aan deze eisen en zijn dan ook een goede eerste keus voor thuisgebruikers.

  1. Promed 620
  2. Saeyang Marathon K35
  3. PClinic MiniMonium